Поранешените кошаркарски работници  бараат струмичкиот прволигаш КК,, Струмица’’  јавно да се изјасни дали ја подржале иницијативата на Илиевски за смена на Наумовски и преку кој делегат . Ова го изјавија Ташо Цицимов и Слободан Коцев поранешни кошаркари и тренери  кои се шокирани од информациите дека не успела иницијативата на Владо Илиевски за  промена на раководството на МКФ. Тие се изненадени што КК Струмица со некомплетна документација и делегат што не е од  овој клуб и Струмица  гласале на вонредното собрание за смена на Пеце Наумовски…….