Изминатата недела во Струмица се одржа традиционалната манифестација Избор на спортист на која беа прогласени најдобрите и најуспешните за минатата година во младинска и сениорска конкуренција. На манифестацијата Академија Пандев не учествуваше и не доставија свои номинации за изборот. Како помина изборот на спортист и зошто ,,пандевци,, на беа пристуни од емисијата ВИС СПОРТ….