Одговгорност мора да има , оти има жртви.Сопругот на починатата родилка и нејзното бебе во гевгелиската болница , сеуште низ судските сали ја бара правдата за неговата Маја и бебе.Веле дека бара кајстрога казна за лекрите кои се обвинети .

Болницата во Гевгелија имала услови за рутинска работа , но не и за во услови на криза, стои во извештајот на вештото лице кое на последното рочиште даде исказ.Во анестезиолошкиот дел од работата отстапка имало затоа што интубацијата не прекинала по третиот неуспешен обид.Еден од гинеколозите според вештакот, имал претстава во какви услови работи болницата.

Адвокатите на гениколозите на последното рочиште во велешкиот суд велат и дека не треба да се занемари фактот кој стои во извештајот на вештите лица каде стои дека гинеколозите немаат директна одговорност за смрта на родилката и незјзиното бебе.Судскиот спор ќе трае уште и ќе продолжи наредниот месец во кој се обвинети еден анестезиолог од Гевгелија и двајца гинеколози , едниот од Струмица другиот од Гевгелија се обвинети за дело – ,, тешки дела по здравјето на луѓето.