ЖФК Тиверија го освои Купот на Карневалот 2018 што се одржа во Струмица изминатиов викенд откако славеше победи . Второто место им припадна на гостинките од Црна Гора – Брезница додека третото место на Енко од Пловдив Бугарија.  Градоначалникот Коста Јаневски и претседателот на Советот на општина Струмица, Марјан Даскаловски, ги врачија наградите на најдобрите учесници на вториот меѓународен турнир во женски фудбал „Куп на Карневалот Струмица 2018“.

Најдобри стрелци беа Бршњо, Карличиќ (Брезница) Николовска и Стојковска (Тиверија), најдобар голман Викторија Панчурова од ЖФК„Тиверија“, додека за играч на турнирот е прогласена Елена Панеска исто така „Тиверија“.