Првиот човек на општина Струмица на манифестацијата ,,Избор на спортист” истакна дека општината и понатаму ќе ги подржува спортските екипи, работници и спортисти бидејки тие се вистински репрезенти на Струмица. Годинава од Буџетот по сите основи- јавни повици, дотации, проекти и манифестации,  до спортските клубови ќе бидат трансферираат околу 14,5 милиони денари. Посебен акцент ќе се става на клубовите кои работат со младите кои се надежта  и иднината на струмичкиот спорт… Повеќе во емисијата ВИС СПОРТ во понеделник …..