Струмичкиот женски фудбалски прволигаш ,,Тиверија’’ есенската полуетапа од шампионатот го заврши на втората позиција. Во пресрет на пролетниот дел, интензивно се подготвува за сериозен атак на лидерската позиција што ќе значи и освојување на првата Шампионска титула во женска конкуренција. Станува збор за клуб кој сериозно работи со фудбалерките и клуб во чии редови има најмногу членови во младинските категории…Еве што кажаа во емисијата ВИС СПОРТ  тренерот Славе Велков и фудбалерката Александра Ристовска која е и коориднатор на младите погони на ЖФК ,,Тиверија’’……….