Струмичката полиција приведе 25 годишен маж кој за време на празниците  сексуално малтретирал  и се обидувал да силува девојки и жени по струмичките улици. Според МВР станува збор за жител од струмичко кој во перидот од 29 декември до 2 јануари извршил пет кривични дела силување на улиците „Васил Сурчев“, „Маршал Тито Младинска“ и „Невена Стојкова“