Пинг Понгарскиот клуб ,,Струмица,, го освои 3-то место на државното екипно првенство за пионери што се одржа во Прилеп з.  Младите пингпонгари Кенан Асанов, Борис Секулов, Ален Василев и Мартин Мудинов предводени од легендарниот тренер Кире Велков но и младиот помошник Иван Изов успеа да го направат најпријатното изненадување на првенството во Прилеп каде во конкуренција на повеќе екипи од земјава во пионерска конкуренција се закитија со бронза. Според информациите од клубот,  Асанов, Секулов, Василев и Мудинов одиграле неколку одлични партии во пинг понг и како екипа се рангирани на третото место што преставува огромен успех за струмичкиот пингпонг и најава дека клубот има одличен потенцијал