Поради реализиација на инвестициски зафати за подобрување на квалитетот во снабдувањето со елекрична енергија, утре в петок, без струја од 8.30 до 14 часот, ќе останат корисниците: Роко 2000, Фабриката за мебел Алмак, НАВИ пром, цело село Добрејци, дел од Василево, а од 11 до 13.30 дел од Индустриската зона Север (ДИА2), Кванташки пазар, објекти околу Габро, ФИКО пласт и околината.

Краткотрајни прекини ќе има во селото Баница, цело село Вањуса, фабриката Силотер и село Седларци, информираат од Центарот за управување со кризи.