На крајот од октомври во Струмица, најверојатно, ќе се организира бугарско-македонски бизнис форум под покровителство и учеството на премиерите од двете држави. Според извори во деловниот свет во Бугарија, на овој економски форум на менаџерите и локалните власти ќе им бидат презентирани непосредните приоритети на Бугарија со претседавањето со ЕУ пишува faktor.mk .

На иницијатива на официјална Софија се подготвува и план за помошта што за аспирантите од регионот кон евроинтегрирањето што е иницијатива на четири членки во Унијата од регионот. ТВ екипата на Фактор магазин во Софија забележа оценки дека Договор за добрососедство и пријателство отвара врати за интензивирање на заедничките инфраструктурни проекти и зголемување на обемот на трговската размена.

Повеќе на  http://faktor.mk/faktor-magazin–nova-sredba-na-premierite-zaev—borisov