Голем пожар беснее над селата Баница и Водоча близу Струмица. Повеќе од два часа противпожарните екипи на територијалната противпожарна единица од Струмица не можат да го локализираат огнот кој поради високите температури и ветрот зафати голема површина од шумата и се прошири до првите куќи во село Баница.

Се апелира за внимателност кај населението во овие две населени места и неприближување до опожарените места.