Утре на стадионот Младост во Струмица ќе се одигра дуелот меѓу Шкендија и Дачија од Молдавија во рамките на квалификациите од Лигата на Европа. За овој дуел според порталот Спортмедиа во Струмица пристигна и газдата на Дачија кој е и газда на Фудбалскиот клуб. Станува збор за  Адлан Шишканов чииј имот се проценува на 6 милијарди евра.

Газдата на Дачија, Шишканов заедно со неговото семејство во Чеченија, односно Русија, „тежи“ неверојатни 20 милијарди евра информира Спрот медија.