Околу 2000 лица синоќа пирсуствуваа на Ифтарската вечера на струмичкиот плоштад организирана од здружението на грагани Дост ели. Вечерата беше дел од рамазанските пости и по вторпат се реализира масовно на плоштадот Гоце Делчев а на верниците преку линкови им се обратија повеќе преставници од турската заедница и од исламската верска заедница. Ова е потврда дека нема граници за братството кажаа организаторите

На Ифтарсаката вечера им се обрати и првиот човек на струмица Костадин Костадинов кој подвлече дека рамазанските празнувања да бидат потврда за мегусебно почитување и разбирање

На струмичкиот плоштад и Ифтарската вечера присуствуваа и советници но и претседателот на Советот на општина Струмица Јосиф Христов