Познатата холивудска актерка Камерон Дијаз после две децении реши да се повлече од филмската индустрија.
Таа на своите фанови им објаснила дека не може да ги издржи долгите патувања на филмските сетови како и отсуството од нејзиниот дом.
Таа две децении беше активна на филмските светови и има играно во повеќе познати филмски блокбастери, Ванила Скај, Нешто во врска со Мери,да се биде Џон Малкович, таа четри пати е номинирани за наградата Златен Глобус…..