Во среда на 31,05,2017 со почеток од 08,30 па до 14 часот ќе организира граѓанска крводарителска акција .
Се покануваат сите граѓани кои се заентересирани да се вклучат во оваа крводарителска акција затоа што секоја дарувана крв може да спаси нечиј живот.
Од О.О. Црвен Крст-Струмица се надеваат дека струмичани уште еднаш ќе докажаат дека се хумани и ќе се вклучат во оваа акција.