Спортистите треба секогаш да бидат мотивирани за победа. Ова беше ставот на Жарко Костиќ кој одржа предавање на фудбалерите на новиот прволигаш Академија Пандев како  секогаш да бидат подготвени да остваруваат победи на фудбалските терени. Тој со практични примери и сугестии  преку 24-те карактеристики на генијалците базирано на откритијата на Dr. Alfred Barios, ја презентираше  важноста на мотивацијата за постигнување на врвни резултати. Според д-р Костиќ сите големи клубови работата на мотивацијата бидејки е еден од клучните елементи за успех покрај физичката и тактичката подготвеност…..