Женскиот фудбалски клуб ,, Тиверија,, од Струмица контуинирано ја реализира кампањата ,, Да и девојките играат фудбал,, со цел да се анимира и популаризира фудбалот кај женската популација во струмичкиот регион. Тие неодамна отворија свое преставништво во Ново село и во тамошната спортска сала се одработуваат тренинзи. Според одговорните,ЖФК ,,Тиверија,, има најмногу регистрирано членови како клуб во цела Македонија што преставува светла иднина за женскиот фудбал во Струмица. меѓудругото има надежни девојчиња кои можат да бидат квалитетни фудбалерки и да бидат мета на женските фудбалски репрезентации на Македонија но и на странски клубови….Повеке од интервјуто со Александра Ристовска капитенот на првиот тим но и тренер на младите категории во Тиверија