Управата и стручниот штаб на Беласица се дружеа со сите категории на фудбалери во овој клуб кој се наоѓа на лидерската позиција во Третата Фудбалска лига исток. Им ги презентираа школите како и начинот и условите за тренинг во овој клуб кој следната сезона ќе стане второлигаш. ФК Беласица кој отвори своја школа и во Ново село, планира преку промотивни видео матријали да ја презентира работата на овој клуб чии амбиции се враќање на струмичките сино бели во најелитното фудбалско натпреварување односно Прва лига