На патот Штип – Струмица кај Радовиш , грагански активисти во Герила акција поставиле предупредување до учесниците во сообракајот да бидат внимателни, бидејки смртта постојано ги демне.

Предупредувањето со информативна табла но и со симболот на смртта се поставени на пет километри пред Радовиш со цел да се подигне свеста кај учесниците во сообраќајот за почитување на сообракајните правила и прописи но и да се вози според условите на патот.

На овој патен правец во првите два месеци од годинава се случија вкупно 6 сообракајки при што четри лица – два брачни пара се здобија со потешки повреди. Лани пак на овој патен правец поради неприлагодена брзина и невнимателност се случија десетици сообракајки во кои имаше и жртви