Струмичанецот Дејан Џингарски од Велосипедскиот клуб ,, Струмица,, го освои третото место и бронезниот медал на ,,Државното првенство Хронометар,, што се одржа од локалитетот Стоби до Неготино кое беше во организација на Велосипедскиот клуб МВК Велес.

Џингарски бронзата ја освои во категоријата Мастерс на патека во должина од 25 километри каде учествуваа повеќе велосипедисти од целава земја