Давид Мијалов од Радовиш е името за кое допрва ќе се зборува на македонската спортска сцена. Има 13 години и веќе две години е Шампион на Македонија во Триатлон. На меѓународна сцена почна да ја освојува Европа. Тој секој ден трча, плива, вози велосипед и очекува еден ден да биде на европскиот трон во овој спорт….ТВ Канал ВИС беше еден ден со него, на тренинг, на кој Давид, истрча, извози и исплива околу 90 километри . Триатлонот е спорт каде натпреварувачот  прво плива, потоа вози велосипед и на крај трќа…Еве како изгледа еден тренинг на младиот Давид и за што се стреми во неговата кариера