До крајот на летото населеното место Дукатино треба да добие повеќенаменско спортско игралиште. Првиот човек на општина Василево Ванчо Стојанов заедно со градежната фирма Жикол го потпишаа договорот за изградба на спортскиот терен кој ке биде со стандардни димензии каде може да се игра кошарка, мал фудбал , ракомет. Целата инвестиција според Стојанов чини околу 3 милиони и 100 илјади денари средства кои се обезедни директно од Буџетот на општината

Повекенаменското спортско игралиште во Дукатино ке биде оградено и осветелено , тврдат од општината. Градоначалникот Стојанов изрази задоволство што спротските терени максимално се кроистата за спортување и рекреирање