Училишната екипа на ,,Видое Подгорец,, од Струмица и ова година ќе се натпреварува за освојување на титулата најдобра кошаркарска екипа меѓу основните училишта во Р.М.  Откако на општинско  ниво беа мегу најдобрите  а својот квалитет го покажаа и на регионалното  натпреварувања, кошаркарската екипа на ООУ ,,Видое Подогрец ,, од Струмица предводена од тренерот Горан Иванчев  ќе земе учество и на државното првенство во кошарка за основни училишта што ќе се одржи од 17 до 19 март во Скопје.

На ова државно првенство силите ќе ги одмерат најдобрите шест училишни екипи од исто толку региони  како што се поделени од страна на Федерацијата за училишен спорт

Колку за потсетување кошаркарската екипа на Видое Подгорец минатата година беа втори во земјава и го освоија сребрениот медал во конкуренција на сите основни училишта во Македонија