Регионалниот пат Удово - Јосифово е предтворен во река. Како што гледаме од фотографиите објавени на порталот ЛИБЕРТАС патот е преплавен од излевање на Калковска Река. Се препорачува внимателно управување со возилата а екипи на Македонијапат работат на терен.