Почна да функционира новата кошаркарска Академија што ја основаа Сашко Масев, Власис Влаикидис и Панајот Карапиперис. Академијата ја именуваа како ,, МВП Струмица,, со цел сите што ќе се зачленат во ова школа, еден ден да станат корисни играчи во кошарката а пред се и корисни личности во општеството. Со децата кои ќе тренираат во спортската сала Парк на почетокот ќе работат Власис Влаикидис и Васко Глигоров за да по извесен период се направи селекција по возраст. Целта на ова Академија е да се формират младински екипи кои од следната сезона ќе се наптреваруваат но и да се придонесе во развојот наструмичката кошарка