Категорија: Македонија

Од идната година владата ќе субвенционира „зелена нафта“

Владата на последнат аседница усвоила повеќе одлуку во делот на земјоделството. Субвенционирање „зелена нафта“, обезбедување средства за мерката „Млад земјоделец“ со субвенционирање од 10 илјади евра… Во продолжение...

Read More

Царовска на конференцијата ,,Семејство за секое дете”: Заклучно со 2020-та ниту едно дете од 0 до 3 години нема да биде во институција​

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, шефот на Делегацијата на Европската...

Read More

МТСП: Среда 22 ноември е неработен ден за граѓаните од албанската заедница во РМ

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека, согласно со Законот за празниците на РМ (,,Службен весник на РМ,, бр.21/98 и 18/07), 22 ноември 2017 година (среда), Денот на Албанската азбука, е неработен ден за...

Read More
Loading
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: