Автор: Илија Шулев

Голем шок за Хилари Клинтон – Берни Сандерс ја однесе победата на предизборите во Мичиген

Сите анкети прогнозираа нејзина уверлива победа, но вчера следеше голем шок за Хилари Клинтон – победа на предизборите во америчката сојузна држава Мичиген однесе Берни Сандерс. Ова би можело да биде голем решавачки момент – имено, меинстрим медиумите до вчера го отпишуваа Сандерс и покрај фактот дека и се приближува на Хилари Клинтон како и фактот дека на своја страна ја има поддршката на поголемиот дел млади луѓе во САД. Но, после неговата вчерашна спектакуларна победа во Мичиген(држава која носи голем број делегати, дури 130) и водечките медиуми ќе мораат да го прифатат фактот дека Сандерс и е озбилен...

Read More

СТОЛТЕНБЕРГ: Русија се обидува да внесе раскол меѓу државите членки на НАТО

СТОЛТЕНБЕРГ: Русија се обидува да внесе раскол меѓу државите членки на НАТО   Русија се обидува да го подели НАТО, оцени Јенс Столтенберг, во интервју за CNN. Генералниот секретар на алијансата своето тврдење го образложи на следниот начин: “Веќе подолго време забележуваме дeка Русија настапува се по самоуверено, користејќи најразлични методи на застрашување кон своите соседи, а истовремено се обидува да внесе раскол во Северноатланската алијанса”. Веднаш во продолжение Столтенберг потврди: “Само, ние дадовме одговор на тоа. Ги згуснавме своите редови и ја ускладивме својата воeна политика со новите услови во сферата на безбедноста”. Столтенберг потврди дека НАТО е...

Read More
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: