Автор: Илија Шулев

13. Меѓународен филмски фестивал Астерфест ГОДИНАШНИОВ АСТЕРФЕСТ МЕЃУ ФАКТОТ И ФИКЦИЈАТА

Од 26 до 30 јуни, Струмица по тринаесетти пат е домаќин на традиционалниот Интернационален филмски фестивал „Астерфест“ кој годинава се одржува под мотото „Меѓу фактот и фикцијата“. Во петте фестивалски денови на програмата се околу 40 ексклузивни кусометражни играни и документарни филмови во компетитивните категории: Анимоушн, Глобална фикција и Ѕвездени документи, како и во ревијалните програми Мувиленд, Мери-Дионс, Посвети и Оберхаиузен на турнеја. Свеченото отворање на фестивалот се случува утре вечер, со почеток во 19,30 часот, во големата сала на НУЦК „Антон Панов“ каде што ќе бидат одржани сите филмски проекции во текот на фестивалот. Најпрво ќе бидат доделени...

Read More

,,Пешо Инженеринг”

,,Пешо Инженеринг” има потреба од градежни работници: општи работници ВКВ мајстори возачи на кипери багеристи Информации на телефоните: 070/222-267 и 075/436-961 Сподели:TweetLike this:Ми се допаѓа...

Read More

АД ,,Грозд” Струмица – дипломиран инженер технолог

АД ,,Грозд” Струмица им потреба од дипломиран инженер технолог – смер прехрамбена индустрија.   Заинтересираните кандидати своите апликации да ги достават на е-маил: grozd@grozd.mk или да се јават на тел: 034/340-110 во рок од 8 дена од денот на објавувањето на огласот. Сподели:TweetLike this:Ми се допаѓа...

Read More

АД ,,Грозд” Струмица

АД ,,Грозд” Струмица им потреба од сметководител со завршено високо образование со или без работно искуство.   Заинтересираните кандидати своите апликации да ги достават на е-маил: grozd@grozd.mk или да се јават на тел: 034/340-110 во рок од 8 дена од денот на објавувањето на огласот. Сподели:TweetLike this:Ми се допаѓа...

Read More

Фризерски салон од Олтен, Швајцарија

Фризерски салон од Олтен, Швајцарија има потреба од фризерка и козметичарка со работно искуство. Кандидатите можат да поседуваат македонски и пасош од земјите на ЕУ. Информации на телефон: 078/314-260 Сподели:TweetLike this:Ми се допаѓа...

Read More

„Златна петорка“ на фестивалот SEE à Paris

По неодамнешната проекција на македонскиот филм „Златна петорка“ во култното берлинско Кино „Бабилон“, вечерва во познатото Кино „Ентрепот“ во Париз, во присуство на режисерот Тренчовски, со проекцијата на „Златна петорка“ се отвора фестивалот SEE à Paris, манифестација посветена на кинематографиите на земјите од Југоисточна Европа. Филмот „Златна петорка“ досега успешно е прикажан на фестивали во Лондон, Сиднеј, Торонто, Бенгалур, Москва, Перуџа, Берлин, Битола, а наскоро ќе има низа регионални фестивалски претставувања, како и промоција во САД. Во Москва филмот се закити со специјална диплома од жирито, а во Перуџа доби „Златен грифон“ и беше прогласен за најдобар странски филм....

Read More
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: